16 نکته اي که پدر و مادر ها بايد بدانند. ***Welcome to the blog shahidahmadi***به وبلاگ دبستان شهید احمدی گلپایگان خوش آمدید***
دبستـان شهیـد احمـدی

 

Top of Form

 

"به نام خدا "

16 نکته اي که پدر و مادر ها بايد بدانند.

 

نکته ي 1 : هيچ وقت  در حضور فرزندتان از سختي و غول بودن درس خاصي صحبت نکنيد . اين گونه تصورات ، ناخودآ گاه ذهنيت او را نسبت به برخي از درس ها تخريب مي کند . در اين صورت ، ديگر نبايد انتظار داشت با لذت و علاقه براي مطالعه  ي درس مذکور وقت بگذارد .

نکته ي 2 : هيچ وقت اجازه ندهيد تکاليف درسي  تعيين شده از سوي مدرسه و معلمان ، توسط  فرزندتان ناتمام رها شود . به او کمک کنيد تکاليف مشخص شده را به اتمام برساند . منظور از کمک کردن ، همراهي در انجام تکاليف  نيست ، بلکه اعمال نظارت بر کار اوست . اگر احساس مي کنيد تکليف ها در حد توان او نيست و يا غير هدف مند تعيين شده است ، حتما با اوليا ي مدرسه صحبت کنيد .

نکته ي 3 : هيچ وقت به دلايل ساده ، اجازه ي تأ خير در رفتن به مدرسه و يا حتي غيبت توسط فرزندتان را صادر نکنيد . تأ خير کردن و يا غيبت ، جز در موارد اضطراري ، نبايد از سوي دانش آموزان يک حق تلقي  شود . اگر شما با مشاهده ي اندکي برف روي زمين ، از فرزندتان مي خواهيد امروز را به مدرسه نرود و غيبت کند ، نبايد از او انتظار داشته باشيد فردي آب ديده و متکي به خود بار بيايد . قدري سختي کشيدن براي هر چيزي ، از جمله درس خواندن ضروري است .

نکته ي 4 : هيچ وقت با ورقه هاي امتحاني فرزندتان که در آن ها باز خورد مناسبي ديده نمي شود و يا نمره يمطلوبي کسب نکرده است ، قهر آميز برخورد نکنيد . اگر ورقه اي را که فرزند شما در آن مثبت ارزيابي نشده است ، پاره کنيد ، هيچ گاه نخواهيدتوانست همراه با اوودرروزهايي که در مسير پيشرفت گام بر مي دارد،به دست آمدن باز خورد يا نمره ي مذکور را بررسي و تحليل کنيد . بايگاني و نگه داري همه ي ورقه هاي امتحاني، اعم از ورقه هاي خوب و بد ، حتماً بهتر از دور انداختن و پاره کردن است

نکته ي 5 : به فرزندتان بگوييد برخي کارها ، اگر چه به ظاهر ساده هستند ، ولي ممکن است بي خود و بي جهت حساسيت برخي از معلمان ، به ويژه آن ها که از کاه ، کوهي مي سازند را برانگيزد . مثلاً ردوبدل کردن يادداشت در کلاس ، ممکن است در مواقعي ضروري باشد ، ولي معمولاً به قصد شيطنت و رساندن پيامي از سرشلوغي صورت مي گيرد و مانعي است بر سر راه يادگيري داخل کلاس درس .

نکته ي 6 : شنونده ي خوبي باشيد و حرف هاي فرزندتان را به خوبي بشنويد و منتظر باشيد هر از چند گاه يک بار  ، سر بزنگاه،شنوندگي تان را کنترل و به شما ياد آوري کند که فلان حرفش ، در فلان تاريخ و در بهمان جا را شنيده ايد و بي دليل سرتان را به علامت شنيدن تکان داده ايد . اگر شنونده ي خوبي باشيد ، مي توانيد از او هم بخواهيد روش هاي خوب گوش کردن را ياد بگيرد و براي بهبود فرآيند درس خواندن خود به کاربگيرد

نکته ي 7 : برخي وقت ها به بهانه هاي گوناگون،کتاب هاي درسي فرزندانتان را بگيريد و در آن د نبال نکته و مطالب خاصي بگرديد.بعدبا آن ها وارد گفت وگو شويد و بخواهيد کمي درباره ي درسي که فردا قراراست بخو انند ،براي شما توضيح دهند . درس هاي " تاريخ " ، " ادبيات فارسي " ، " علوم اجتماعي" و " تعليمات ديني " نمونه هاي خوبي براي تمرين اين نکته است .

نکته ي 8 : بعضي وقت ها از خاطرات خود براي فرزندتان نمونه هايي را ياد آوري کنيد و اگر واقعاً خاطره نداريد، به خاطره سازي روي بياوريد . همان طور که قبلاً هم گفتيم ،بچه ها معمولاً از روي مصداق ها بهتر يا د مي گيرند . مثلاً اگر خاطره اي از دير رفتنمان به کلاس يکي از دبيران رياضي در دوره ي دبيرستان را تعريف کنيم و به فرزند مان بگوييم در همان چند دقيقه تاًخير ابتداي کلاس  ، آقاي دبير مسئله ي سختي را حل کرده و توضيح داده بود که قصد داشته همان سؤال را در آزمون نهايي براي متنبه کردن تاًخيري ها در بين سؤالات امتحان قرار دهد . از قرار ، همان سؤال آزمون بوده است و شما صرفاً به دليل چند دقيقه تاًخير ، 5 نمره ي مهم را از دست داده ايد . مهم است که فرزندتان پي ببرد به موقع حاضر نشدن در کلاس ، براي نتيجه گرفتن و موفقيت در يادگيري مشکل ساز خواهد بود .

نکته ي 9 : هيچ وقت به طور مستقيم درباره ي دوستان فرزندتان اظهار نظر منفي نکنيد . به طور قطع گفتن اين که : " برو با کساني که با تو درباره موفقيت صحبت مي کنند ،دوست شو و از آن ها کمک بگير " ،به اندازه ي کافي گريزاننده است . دوستان خوب فرزندتان را بشنا سيد و از اين دوستي ها ، به منزله ي پلي براي توجه بيشتر به درس خواندن استفاده کنيد .

نکته ي 10 : هيچ وقت درباره ي جايي که در آن جا حضور نداريد ، اظهار نظر نکنيد .وقتي شما در کلاس درس فرزندتان حاضر نيستيد و به راحتي هم امکان حضور در آن جا را نداريد ، گفتن اين که : " اگر در کلاس با آموزگار و دوستانت بحث و گفت و گو کني ، به نفع تو خواهد بود " ، شايد هميشه درست از آب در نيايد . اين تذکر را به طوري عملي و با اعمال و گفتار خود در سر سفره ي ناهار و شام به فرزندتان بياموزيد .

نکته ي 11 : دانش آموزان در برخي کلاس ها ، اساساً فعال هستند و به خودي خود از آن ها کاري خواسته مي شود ؛ مانند آزمايشگا ه ، کارگاه ، کلاس هنر ، زنگ ورزش . ولي در بعضي کلاس ها بچه ها فعاليت زيادي ندارند و به دليل  آن که معمولاً ارائه روش هاي تدريس در برخي مواقع سنتي است ، نيمه فعال و يا حتي غير فعال مي شوند . اين قبيل کلاس ها ، سر آغازي براي افت در يادگيري است .راه هاي حضور در کلاس هاي نيمه فعال و غير فعال را به فرزندتان بياموزيد . يکي از راه هاي غلبه بر خستگي در کلاس ها و درس هايي که دانش آموزان فعال نيستند ( انشاء ارائه ي کنفرانس ، درس رياضي و .... ) ، يادداشت  برداري از لحظه لحظه ي رويداد ها ، گفته ها و شنيده هاي کلاس است .

نکته ي 12 : به سؤالات متعدد فرزندتان پاسخ هاي مستدل و منطقي بدهيد . از او پرسش هاي متعدد بپرسيد و کمک کنيد تا روش سؤال کردن در کلاس درس را بياموزد . البته شايد لازم باشد خودتان هم روش هاي سؤال کردن را ياد بگيريد گاهي روش هاي شخصيتي والدين مانند کم رويي ، خجالتي بودن و اهل گفت و گو نبودن به فرزندان هم منتقل مي شود . پرسش کردن از معلمان و هم کلاسي ها ، روشي براي مقابله با کم رويي و کليد ي براي يادگيري بهتر است .

نکته ي 13 : به کارها و حرف هاي فرزندتان نخنديد ، ولي سعي کنيد برخي مواقع با رعايت ادب و نزاکت ،حرف هايي بزنيد که موجبات خنده ي او را فراهم آورد . اين کارها ، او را آماده خواهد ساخت از دلقک کلاس شدن و خنداندن ديگران و نيز خنديدن به دلقک ها خوداري کند . خنده ي بجا ، لازم و ضروري است .هم چنين باهم خنديدن نه به هم ديگرخنديدن ، از اصولي است که ما را در مسير ارتباطي صحيح قرار مي دهد .

نکته ي 14 : فرصتي جور کنيد و داستان " عينک " رسول پرويزي را در جمع خانواده بخوانيد . اگر فرزند شما از عينک استفاده مي کند ، بايد به نوعي به او ياد آوري کنيد درس خواندن با عينک ، براي بچه هايي که به توصيه ي پزشک معالج و براساس ويژگي هاي ساختمان چشم شان از اين وسيله استفاده مي کنند ، ضروري است .

نکته ي 15 : به فرزندتان بگوييد به ابتدا و انتهاي صحبت هاي آموزگارش توجه بيشتري کند . معمولاً مهم ترين حرف هاي مربوط به هردرس در اين لحظات بيان مي شود.براي مثال هدف هاي اصلي هر درس و نيز تکاليف مربوط به جلسه ي آينده ، از مواردي است که در ابتدا و انتهاي کلاس ذکر مي شود .

نکته ي 16 : هنگامي که با مشکلي مربوط به مدرسه روبه رو مي شويد ، رفتاري دوجانبه داشته باشيد .به فرزندتان بگوييد که شرايط را درک مي کنيد ، اما انتظار داريد او هم سعي کند سازگاري بيشتري با مدرسه داشته باشد . از سوي ديگر با برقراري ارتباط با مدير مدرسه و يا مسئول مربوطه ، موارد را با او در ميان بگذاريد و از ايشان بخواهيد که راهي براي حل مشکل و ايجاد سازگاري دانش آموزان با آن پيدا کنند .

************************************************************************

 

 

Bottom of Form

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: دو شنبه 13 آذر 1391برچسب:,
ارسال توسط مدیریت
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه

خانه معلم مشهد

سامانه فروش و رزرواسیون ایرانگردی و جهانگردی

سامانه فروش اینترنتی قطار

مرکز مدیریت راهها

ADSL  اصفهان  2030

مخابرات استان اصفهان

بانک مهر اقتصاد

بانک  ملت

بانک  صادرات مانده حساب

بانک  صادرات مانده حساب

بانک  ملی

بانک  ملی،مانده حساب،انتقال وجه و...

بانک  مسکن

بانک سپه

بانک تجارت

بانک کشاورزی

بانکها

لوکس بلاگ

آپلودعکس pic.iran-froum

آپلودعکس   98ia

333.ir

صدا و سیما

جام جم

جام جم

google

Yahoo Mail

روزنامه ورزشی 90

سایت تفریحی ک.دکان

امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 4
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 11
بازدید کل : 8872
تعداد مطالب : 103
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

هواشناسی گلپایگان